Tiplijn: 06-19541384

Auto knalt na beruchte bocht tegen huis; muur van woning kapot

0

ALBLASSERDAM – Een jongeman is dinsdagavond 31 mei 2022 met zijn auto uit de bocht gevlogen in de inmiddels beruchte bocht op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De auto draaide 180 graden en ramde met de achterkant van de auto een muur van een woning. Er ontstond een gat in de muur en een deel van de muur is ‘ingedeukt’ en ontzet. De automobilist uit Alblasserdam bleef ongedeerd. Buurtbewoners gaan graag met de nieuwe wethouders in gesprek om het probleem op dit deel van de dijk te bespreken en te zoeken naar een oplossing. Ieder jaar glijden op dat deel van de dijk namelijk auto’s uit de bocht.

In de afgelopen jaren vonden in de bewuste bocht al vele ongevallen plaats. In 2009 botste een vrachtwagen met bagger tegen dezelfde woning. De woning van mevrouw Van der Koogh – Duurentijdt raakte toen zwaar beschadigd. Volgens buurtbewoners gaat het intussen al om tientallen ongevallen in zo’n tien jaar tijd. In 2019 en in 2020 kwamen diverse auto’s onderaan de dijk tot stilstand. Ook botste een aantal auto’s tegen muren en muurtjes.

Het huis dat dinsdagavond beschadigd is geraakt, wordt binnenkort gerepareerd. De muur op de benedenverdieping zal dan opnieuw vervangen moeten worden. Zo’n 7 jaar geleden is de muur ook al eens vervangen, nadat er een auto tegenaan kwam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer