Tiplijn: 06-19541384

Motorrijder ernstig gewond na aanrijding op de N830 bij Vuren

1

VUREN – Een motorrijder is zaterdagmiddag 28 mei 2022 ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De aanrijding vond plaats op de N830 ter hoogte van Vuren. Een auto, komende vanaf de richting van Leerdam, wilde rond 17.15 uur afslaan naar de Molenlaan in Vuren. De automobilist zag daarbij de tegemoetkomende motorrijder over hoofd.

De motorrijder, die probeerde de aanrijding te voorkomen, kwam tijdens zijn noodremming ten val waarna een aanrijding met de auto onvermijdelijk bleek. Hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter, werden met spoed ter plaatse gevraagd. De man is na behandeling ter plaatse onder begeleiding van de trauma-arts overgebracht naar het UMC in Utrecht. Zijn toestand is onbekend. De bestuurder van de auto liep licht letsel op. Voor zover bekend hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis.

Onveilig
Buurtbewoners klagen al langere tijd over de onveilig situatie op de Graaf Reinaldweg bij Vuren. Tien dagen geleden nog raakte een motorrijder zwaargewond tijdens een soortgelijk ongeval, eind december 2021 botsten twee auto’s ter hoogte van Vuren, en in juli van vorig jaar overleed een motorrijder op exact hetzelfde kruispunt, ter hoogte van de Molenlaan.

Ad van Krieken, raadslid van het CDA West Betuwe heeft kort na het ongeval van vandaag gereageerd. Volgens hem zou het CDA West Betuwe vorig jaar een motie bij de gemeenteraad hebben ingediend met de vraag voor extra aandacht voor de bewuste kruising. ”Deze motie is toen door de gemeenteraad verworpen”, aldus de heer Van Krieken. De veiligheid op het kruispunt zal tijdens de eerstvolgende raadsvergadering aan bod komen. Voor zover bekend zijn er nog geen concrete plannen om bijvoorbeeld een rotonde te realiseren ter hoogte van de kern Vuren.

Roy

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Gekke Gerrit on

    Het leg niet aan de weg denken wij zo.

    Gewoon NORMAAL rijden,en goed opletten waar!

    Sterkte gewenst

Reageer