Tiplijn: 06-19541384

Vrachtwagenchauffeur vertelt over dodelijk aanrijding: “Dit wil niemand meemaken”

0

RIDDERKERK – De vrachtwagenchauffeur die deze week betrokken was bij de dodelijke aanrijding in de Haven bij Ridderkerk, is nog steeds diep onder de indruk van wat er in de nacht van zondag 22 op maandag 23 mei 2022 is gebeurd. Een 20-jarige inbreker uit Eindhoven had zich die nacht verstopt onder zijn dieplader. De man kwam om het leven, toen de vrachtwagen ging rijden. De chauffeur laat aan deze website weten hoe hij het ongeval heeft ervaren en ook hoe hij de reacties van sommige mensen heeft ervaren.

De chauffeur heeft zijn verhaal in een dagboekvorm geschreven. Hij schrijft: “02:45, maandag 23 mei. De wekker gaat; tijd om op te staan. Na de ochtendroutine is het tijd om op pad te gaan naar de vrachtwagen. Ik vertrek met de auto richting Ridderkerk waar mijn vrachtwagen geparkeerd staat. Bij aankomst bij het terrein zie ik agenten staan. Ze kijken in de wei bij de schapen en lammetjes. Vervolgens zie ik verderop de auto van de vaste beveiliger staan met een politiebusje. Oké er is iets aan de hand. Verderop zie ik ook een politiebusje rijden. Deze agenten zijn in de bosschages aan het zoeken. Ik vervolg mijn weg het terrein op om naar mijn vrachtauto te gaan.”

De chauffeur vervolgt: “Hier kom ik een agente tegen die met haar zaklamp in mijn auto schijnt. Vervolgens parkeer ik mijn auto en loop naar mijn vrachtwagen. Ik open deze en zet mijn tas op de voorstoel en pak mijn werkhandschoenen. Ik doe mijn controleronde om de vrachtwagen. Ik ben chauffeur en vervoer hoogwerkers op een dieplader en heb dus altijd losse lading bij me. Mijn controleronde begint aan de linkerkant van de auto, met het controleren van de spanbanden en de kettingen waar de machines mee zijn vastgezet. Dit doe ik ook aan de andere kant van de auto om vervolgens de vrachtwagen te starten. Ik zie dat de luchtketels leeg zijn na het weekend dus ga ik lucht draaien. Ik zet de verlichting aan en ga de bestuurderskaart invoeren en de navigatie instellen op het adres waar ik naartoe moet. Na 4 tot 5 minuten geeft de vrachtwagen aan dat er genoeg lucht is om te gaan rijden en ik zet de vrachtwagen in beweging.”

Op dat moment gaat het helemaal mis. Zonder dat de chauffeur daar weet van heeft, ligt er nog een 20-jarige man onder de dieplader, die een uur eerder was gevlucht, nadat hij een uur eerder was betrapt bij een inbraak bij het containertransferium.

De chauffeur vertelt: “Na 30 meter gereden te hebben komen er een agent en de beveiliger op mijn vrachtwagen afrennen. Ze roepen: “Stoppen! Stoppen! We hebben een vreemd geluid gehoord.” Ze gaan onder de vrachtwagen kijken. Het is dan 03:45. Er zijn meerdere levens verwoest die van die onder de trailer ligt, die van mij en die van de naasten van het slachtoffer. Deze jongeman heeft ook een vader, moeder en familie. Ik heb echt met hun te doen.”

Op diverse sociale media reageren mensen met opmerken als “De chauffeur is een held” en “De chauffeur verdient een lintje”.  De chauffeur laat weten dit “zwaar ongepast” te vinden. “Niemand is perfect en dit wil niemand meemaken. Ik zal de rest van mijn leven opstaan met de gedachten ‘Wat als?’ en ‘Waarom?’ en zal ook met deze vraag naar bed gaan. Dat zal mijn bagage zijn voor de rest van mijn leven. Als ik het nog kon veranderen, zou ik het gelijk doen, maar het is zo gelopen. Ik wens de familie heel veel sterkte toe met dit verlies. Dit heb ik niet gewild.”

Na de inbraak renden drie mannen weg. Eén man, een 27-jarige uit Heeze, werd aangehouden. Eén man kwam bij een naastgelegen bedrijf om het leven bij het ongeval met de dieplader en één man is nog voortvluchtig. Bij de opsporing van deze verdachte, werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Deze helikopter vloog geruime tijd boven Alblasserdam, Kinderdijk en Ridderkerk.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer