Tiplijn: 06-19541384

Politie doet opnieuw uitgebreid onderzoek op locatie scooterongeval

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft zondag 15 mei 2022 opnieuw uitgebreid onderzoek gedaan op de Edisonweg in Alblasserdam, waar anderhalve week geleden twee jonge vrouwen uit Alblasserdam om het leven kwamen bij een aanrijding. Verkeersongevalsspecialisten van de politie kwamen ter plaatse voor nog meer onderzoek. In de nacht van het ongeval is er ook al een uitgebreid onderzoek geweest en ook afgelopen week vond er onderzoek plaats. Zondag kwamen de agenten weer naar de kruising.

Eén van de belangrijkste vragen die de politie nog beantwoord wil zien, is: wie reed er in de bewuste nacht van 5 op 6 mei 2022 op de kruising door rood? Ook wordt onderzocht met welke snelheden er is gereden.

Twee vrouwen uit Alblasserdam, van 18 en 19 jaar oud, reden 6 mei op een snorscooter vanaf het Molenpad richting de Grote Beer in Alblasserdam. Bij het oversteken van de Edisonweg, werden zij, aangereden door een automobilist uit Papendrecht. Beiden overleefden de aanrijding niet. De Papendrechter reed veel harder dan de 30 kilometer per uur die daar gold in verband met de werkzaamheden. Justitie verdenkt de twintiger daarom van doodslag. De man zit voorlopig vast. De politie onderzoekt ook wie de bijrijder in de auto was en waarom hij wegrende na de aanrijding.

De kruising Grote Beer / Edisonweg is een ‘gekeurde’ kruising, die aan allerlei zware eisen voldoet als het gaat om de verkeersregelinstallatie (VRI). Via geavanceerde techniek die in deze VRI wordt gebruikt, hoopt men meer informatie te kunnen achterhalen over de oorzaak van het ongeval.

Vanwege al het onderzoek, liggen ook de werkzaamheden aan de nieuwe busbaan deels stil. De oplevering van deze busbaan, zal daarom later zijn, dan vooraf werd gemeld.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer