Tiplijn: 06-19541384

Onrustige aanhouding van man met stroomstootwapen bij kermis in Papendrecht; agenten doen aangifte

0

PAPENDRECHT – Een 21-jarige man uit Papendrecht is donderdagavond 12 mei aangehouden. Dat gebeurde na afloop van de kermis in Papendrecht. Een groepje jeugd bleef hangen en een agente herkende bij de groep het geluid van een stroomstootwapen. Toen de agente poolshoogte ging nemen ging één van de mannen er vandoor. Op zijn vlucht gooide hij iets in een prullenbak, later vonden agenten daar de taser.

Een agente wist de vluchtende man, een 21-jarige Papendrechter, bij de Meentpassage vast te pakken. Hij verzette zich echter en ging er weer vandoor. De agente raakte niet gewond. Toen andere agenten de verdachte wilden opvangen probeerde hij een politieagent een karatetrap in zijn gezicht te geven. De twintiger is naar de grond gewerkt, onder controle gebracht en aangehouden.

Terwijl de agenten daarmee bezig waren, werden zij door omstanders bekogeld met flesjes, blikjes en andere spullen. Een 19-jarige jongen is aangehouden voor belediging. Hij is inmiddels weer heengezonden. De 21-jarige zit nog vast. De agente tegen wie hij zich verzette en de politieman die de karatetrap net wist te ontwijken hebben aangifte gedaan.

De gemeente heeft besloten om de kermis vanavond en morgenavond een uur eerder te sluiten. Woensdagavond 11 mei was het namelijk ook al onrustig rond de kermis in het centrum van Papendrecht.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer