Tiplijn: 06-19541384

Buschauffeur blijkt onder invloed tijdens excursie basisschool

5

NIEUW-LEKKERLAND – Een buschauffeur is donderdag 12 mei 2022 aangehouden, omdat hij met teveel alcohol op in zijn touringcar reed, waarmee hij kinderen van de Nieuw-Lekkerlandse basisschool De Wegwijzer vervoerde. De kinderen en begeleiders stapten nietsvermoedend in de bus voor een excursie naar het Nationaal Archief in Den Haag. Onderweg, ter hoogte van Delfgauw, werd de bus door de politie aan de kant gezet voor een controle. De chauffeur bleek veel te veel alcohol te hebben genuttigd.

De man blies 620 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl voor een ervaren bestuurder een maximum geldt van 220 microgram. De chauffeur had dus bijna drie keer meer gedronken, dan was toegestaan. Zijn rijbewijs werd bij die constatering direct ingevorderd.

De verkeerspolitie van Den Haag laat weten: “We dachten dat het niet veel gekker kon dan we normaliter tegenkomen.” Verder meldt de verkeerspolitie: “Het busbedrijf heeft gezorgd voor een vervangende buschauffeur, die uiteraard op alcohol gecontroleerd werd, om te zorgen dat de klas kinderen alsnog veilig zouden aankomen.”

De kinderen hebben uiteindelijk zo lang moeten wachten, dat ze niet meer naar het Nationaal Archief zijn gegaan, maar weer terug naar school zijn gebracht.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

5 reacties

  1. VeiligNederland on

    Jammer dat de onderwijs sector er nog steeds voor kiest om met dit soort grote milieuvervuilers de weg op te gaan. Schandalig!

      • Lekker in de spits als er altijd weing plaats is en de kinderen dan door heel de trein verspreid zijn. En dan nog treinen die uitvallen.Zal vaak geen schoolreisje zijn op deze manier.
        Lies.

Reageer