Tiplijn: 06-19541384

Scooterrijdsters geschept in Alblasserdam; één overleden en één zwaargewond

0

ALBLASSERDAM – Twee jonge vrouwen op een snorscooter zijn in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei 2022 aangereden door een automobilist. Dit gebeurde op de kruising Edisonweg / Grote Beer in Alblasserdam. Eén jonge vrouw is ondanks alle hulp ter plekke overleden; de ander is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De betrokken auto werd een halve kilometer verderop op de Edisonweg aangetroffen. De bestuurder van de auto is aangehouden, zo laat de politie weten.

Zoals het er nu naar uitziet, staken de vrouwen op de scooter vanaf het Molenpad de Edisonweg over. Op dat moment kwam daar, vanaf de Papendrechtse kant, een auto aan, waarna een botsing volgde. De politie onderzoekt of één van de partijen door rood heeft gereden.

Vier ambulances, een Mobiel Medisch Team uit Rotterdam en diverse politie-eenheden kwamen rond 01.30 uur met spoed ter plaatse voor hulp. Eén van de slachtoffers is nog gereanimeerd. De politie laat weten mee te leven en dat de gedachten uitgaan naar de nabestaanden van de overleden vrouw. Vrijdag 6 mei maakt de politie de leeftijden en woonplaatsen van de slachtoffers bekend.

De verkeersongevallenanalisten van de verkeerspolitie doen onderzoek naar de toedracht. De Edisonweg is daarom enkele uren afgesloten geweest. De komende periode wordt het onderzoek voortgezet. Daarbij wordt gekeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Ook spreekt de politie graag met mensen die getuigen zijn geweest van de aanrijding. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Burgemeester Jaap Paans laat vrijdagochtend weten: “Zeer verdrietig nieuws in de vroege uren van deze 6e mei. Mijn gedachten gaan uit naar alle betrokkenen en in het bijzonder naar de nabestaanden van onze overleden dorpsgenote. Dank aan alle hulpverleners die zich inspanden voor beide slachtoffers.”

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer