Tiplijn: 06-19541384

Grote uitslaande brand in flatgebouw Dordrecht (update)

0

DORDRECHT – Bij een pand aan de Troelstraweg in Dordrecht is dinsdagavond 3 mei 2022 een grote brand uitgebroken. De brand werd rond 19.45 gemeld waarna de brandweer al snel sprak van een ‘zeer grote brand’. Bij de brand kwam veel rook vrij, die tot in de wijde omgeving te zien was.

Het betrof een uitslaande brand op het dak van een portiekflat. Volgens de brandweer zou de brand zijn ontstaan op een balkon waarna deze is overgeslagen naar het dak van het gebouw. Rond 20.30 uur had de brandweer de brand onder controle.

Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel liep het gebouw zware schade op. Het is nog niet bekend hoeveel bewoners van de portiekflat vanavond weer naar huis kunnen. Wel is bekend dat meerdere appartementen tijdelijk onbewoonbaar zijn.

De burgemeester van Dordrecht, Wouter Koff, heeft via Twitter laten weten mee te leven met de directe betrokkenen. Hij heeft zich ter plaatse laten informeren en met bewoners en andere betrokkenen gesproken.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer