Tiplijn: 06-19541384

Brand op schip na ongeval bij brandweerwedstrijd in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – Brandweerploegen hebben zaterdag 30 april in Sliedrecht een wedstrijd gespeeld. De Sliedrechtse brandweerploeg organiseerde de wedstrijd die vanwege corona twee jaar was uitgesteld. Diverse ploegen uit de provincie Zuid-Holland werd een uitdagend scenario voorgeschoteld.

Een ingehuurde werknemer van Van den Herik aan de Industrieweg in Sliedrecht heeft een feestje gehad en gaat met zijn collega met haast op weg om toch nog op tijd op het bedrijf aanwezig te zijn. Op het bedrijfsterrein zijn laad- en loswerkzaamheden aan boord van het schip ‘Prins 5’ in volle gang. Aan boord worden de laatste (las)werkzaamheden uitgevoerd om het schip gereed te maken voor vertrek.

De werknemer is nog niet helemaal nuchter en gebruikt tijdens de rit ook nog helium. Hierdoor is hij er met zijn hoofd niet helemaal bij en rijdt de lachgasgebruiker op de kade met volle snelheid in de zijkant van de kraan. De kraanmachinist voert door de klap een verkeerde handeling uit en laat hierbij de last uit de kraan vallen.

De last, een IBC van 1000 liter met de stof DIVONET ETHA+ valt half op het dek en het toegangsluik naar het ruim. De begeleider van de IBC raakt met zijn been bekneld onder het vat. Door het dichtvallen van het luik zijn de slangen van de een lasset afgesneden. De lasser is geschrokken van de klap en hierdoor ontstaat een klein brandje in het ruim van het schip. De werknemer kan zit opgesloten en kan geen klein blusmiddel halen, waardoor het brandje uitbreidt.

Aan het einde van de dag vond de prijsuitreiking plaats bij de brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat. De post Dirksland (Rotterdam-Rijnmond) won de wedstrijd. Brandweerlieden uit Ouderkerk aan den IJssel (Hollands Midden) behaalden de tweede plaats. Deze twee ploegen hebben zich geplaatst voor de gewestelijke hoofdklasse op 21 mei in Lekkerkerk.

Ploegen uit Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland Zuid) en post Olympia (Rotterdam-Rijnmond) behaalden respectievelijk de derde, vierde en vijfde plaats.

Foto’s: Ruben van der Sterren en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer