Tiplijn: 06-19541384

Opnieuw brand langs rivier; brandweer Alblasserdam zet dompelpomp in

0

ALBLASSERDAM – Op precies dezelfde plek als waar 8 dagen geleden watersporters een bermbrand blusten met hun waterscooters, is zondagmiddag 1 mei 2022 opnieuw brand ontstaan. De berm langs de rivier de Noord, ter hoogte van bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam stond halverwege de middag weer in brand. Een passant belde de brandweer. Doordat de brand tussen de keien woedde, had de brandweer enige moeite het vuur te doven. Onder meer de dompelpomp werd ingezet om het vuur te doven.

Zaterdagmiddag 23 april 2022 werd er op dezelfde plek ook al een brand geblust. Toen kwamen een aantal waterscooteraars in actie. De scooteraars voeren vanuit Gouda naar Dordrecht en zagen bij Alblasserdam vlammen op de kant. Watersport-youtuber Searob en zijn vrienden spoten met hun Seadoo Spark Trixx water op de brandende berm. Hiermee kon de brand grotendeels worden geblust. Inzet van de brandweer was dankzij de watersporters deze keer niet nodig. De donderdagavond ervoor ontstond er ook al brand langs de oever van de rivier de Noord bij Alblasserdam. Deze brand werd door de Alblasserdamse brandweer geblust.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer