Tiplijn: 06-19541384

Vlam in de pan slaat door naar afzuigkanaal in Arkel

0

ARKEL – Een vlam in de pan heeft vrijdagmiddag 29 april even na het middaguur brand veroorzaakt in een woning aan de Nassaustraat in Arkel. De brand brak uit doordat de vlam in de pan sloeg en de afzuigkap aanstraalde. De bewoonster wist zelf de pan buiten te zetten en raakte niet gewond. De brandweer kwam ter plaatse voor controle.

Tijdens de controle bleek er op de eerste verdieping rook te staan in een ruimte waar het afzuigkanaal langsloopt. Een ladderwagen van brandweer Gorinchem werd ter plaatse gevraagd om het kanaal van boven te controleren.

Bij onderzoek in de woning bleek dat een deel van de afvoerbuis ontbrak. De rook bleek tussen de vloer te zijn gekomen en verspreid naar de verschillende kamers. Na controle bleek de brand daadwerkelijk uit. Na ventilatie van de woning is het incident overgedragen aan stichting Salvage, die de bewoners bijstaat in de schadeafhandeling.

Foto’s: Anton Snijder.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer