Tiplijn: 06-19541384

Tankwagen kantelt bij aanrijding op N214 bij Bleskensgraaf; automobilist gewond; kinderen ongedeerd

0

BLESKENSGRAAF – Op de N214 bij Bleskensgraaf zijn dinsdagmiddag 26 april 2022 een personenauto en een tankwagen met elkaar in botsing gekomen. De tankwagen, geladen met cementpoeder, kwam daarbij op de zijkant terecht. In de personenauto zaten een vrouw 48-jarige vrouw uit Groot-Ammers, haar ongeveer 12-jarige zoon en twee vriendjes van deze zoon.

De drie kinderen zijn ongedeerd gebleven. De 48-jarige bestuurster liep letsel op aan haar been en enkel en is daarom per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.  De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Elsloo kwam met de schrik vrij.

De N214 is al urenlang afgesloten. Het politieonderzoek ter plaatse is bijna afgerond. Bergers staan klaar om de personenauto en vrachtwagen te gaan bergen. De vrachtwagen, die geladen is met 36 ton cementpoeder, wordt eerst leeggemaakt en daarna weer op 12 wielen gezet. De verwachting is dat het nog tot ver in de avond gaat duren voordat de weg weer wordt vrijgegeven.

De politie onderzoekt wat er precies heeft plaatsgevonden, waardoor het ongeval kon gebeuren. Volgens de vrachtwagenchauffeur kwam de personenauto steeds verder zijn weghelft op en is geprobeerd de auto te ontwijken. De automobiliste, die naar het ziekenhuis is, moet nog gehoord worden.

 

Foto’s: Peter Stam en Ruben van der Sterren.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer