Tiplijn: 06-19541384

Voordeur in Alblasserdam wordt midden in de nacht opgeblazen; geen gewonden

0

ALBLASSERDAM – Een voordeur van een woning aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam is in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april 2022 met iets opgeblazen. Rond 03.30 uur werd de straat opgeschrikt door een felle flits, gevolgd door een harde knal. Stukken glas en brievenbus vlogen tot tien meter ver. Een deel van de brievenbus werd in een wand geboord. Brokstukken kwamen tegen een auto. De drie bewoners die lagen te slapen, bleven ongedeerd.

Omdat er na de knal ook veel rook in de woning kwam, kwam de brandweer ter plaatse om het huis te controleren. De politie heeft alles vastgelegd en heeft zaterdag een buurtonderzoek gedaan.

De forensische opsporing doet onderzoek naar de explosie. In eerste instantie lijkt het erop dat er onder meer zwaar vuurwerk is gebruikt. Nader onderzoek moet daar uitsluitsel over gaan geven.

Mensen die in de buurt camera’s hebben hangen, worden verzocht de beelden uit te kijken en opvallendheden door te geven aan de politie. Ook alle andere tips die met het incident te maken hebben, zijn welkom bij de politie via het nummer 0900-8844.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer