Tiplijn: 06-19541384

Flinke brand langs het spoor bij Arkel houdt brandweer uren bezig

0

ARKEL – Een fikse buitenbrand langs het spoor bij Arkel heeft de brandweer donderdag 21 april urenlang beziggehouden. De brand aan het Spoorpad, het fietspad tussen de Smalzijde en de Achterdijk, werd rond 16.00 uur gemeld. Bij aankomst van de Arkelse brandweer bleek de berm, een rietkraag en bosschages over een lengte van vijftig meter in brand te staan. Terwijl de bluswerkzaamheden werden gestart is er opgeschaald naar middelbrand. Een tweede blusvoertuig en een tankwagen met veel water kwamen daarop ook ter plaatse.

De brand breidde zich snel uit. ProRail heeft daarom het treinverkeer stilgelegd. De inzet vanaf twee kanten bood resultaat. De uitbreiding kon worden gestopt en rond 17.30 uur kon weer worden hervat. Nadat er goed was nageblust kon de brandweer na een inzet van zo’n drie uur weer inpakken.

Foto’s: brandweer Arkel.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer