Tiplijn: 06-19541384

Confrontatie tussen supporters na wedstrijd bij FC Dordrecht; politie ingezet; vier aanhoudingen

0

DORDRECHT – De politie is vrijdagavond 15 april ingezet bij FC Dordrecht voor onrust na de wedstrijd. Vrijdag speelde FC Dordrecht tegen FC Emmen, waarbij van beide ploegen veel supporters aanwezig waren. FC Emmen won de wedstrijd waarna supporters van Emmen het veld op renden om te feesten met de voetballers. “De supporters van Dordrecht gingen daar achteraan en zochten op verschillende plekken de confrontatie op,” zo laat een politiewoordvoerder weten.

De politie heeft daarop ingegrepen door beide groepen uit het veld uit elkaar te halen, om verdere confrontatie te voorkomen. Onder meer het Team Parate Eenheid (TPE) werd ingezet en gebruikte de lange wapenstok om de supporters uit elkaar te halen. “Op de parkeerplaats zijn even later vier aanhoudingen verricht voor onder andere belediging, opruiing en openlijke geweldpleging.”

FC Emmen won de wedstrijd met 1-0 en keert daarmee na één jaar weer terug in de Eredivisie.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer