Tiplijn: 06-19541384

Autotransporter blijkt te hoog voor de Drechttunnel en verliest een geladen auto

1

DORDRECHT – Een autotransporter met daarop zes auto’s is woensdagmorgen 13 april 2022 één van zijn auto’s verloren. Dat gebeurde vlak voor de Drechttunnel, op de A16 bij Dordrecht. De vrachtwagen werd door de automatische hoogtemeting gewaarschuwd dat zijn vrachtwagen te hoog beladen zou zijn om de Drechttunnel door te kunnen rijden.

De chauffeur besloot na de hoogtemelding op de rem te gaan, waarbij tijdens het remmen één van de geladen auto’s los kwam en op het de rijbaan van de A16 tot stilstand kwam. Een flinke file was het gevolg. Verkeer vanaf de richting van Breda moest rekening houden met bijna een uur file. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om de losgeschoten auto af te voeren. Rond 09.00 uur kon de A16 weer volledig worden vrijgegeven.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. VeiligNederland on

    Dit begint echt een probleem te worden op dit stuk. Meerdere keren per dag staat al het verkeer stil door dit soort ‘beroeps’chauffeurs.

Reageer