Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt natte Oud-Alblasser aan voor poging diefstal van boot

0

OUD-ALBLAS – De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart 2022 een 33-jarige man uit Oud-Alblas aangehouden op verdenking van het proberen te stelen van een boot langs de Dorpsstraat in Oud-Alblas. Buurtbewoners werden in de nacht wakker en zagen een man afmeertouwen van een boot losmaken. Er werd 112 gebeld en de politie werd gevraagd om actie te ondernemen.

De dertiger nam volgens de politie een duik in het water en wilde er volgens de agenten vandoor gaan. Op dat moment kwam de politie aan. De politie van Molenlanden schrijf hierover: “Hier was hij zo van onder de indruk, dat hij uit zichzelf in de politieauto ging zitten met het verhaal dat hij in het water was gevallen, terwijl hij bij zijn schapen was gaan kijken.”

De politie geloofde de man niet en hield de Oud-Alblasser aan op verdenking van een poging tot diefstal van de boot. De kletsnatte verdachte werd naar het cellencomplex in Dordrecht gebracht.

Nachtelijke toeristen
In de omgeving waren nog meer personen, waarvan eerst werd gedacht dat ze ook verdachten waren. “Dit waren echter toeristen die de molens kwamen bewonderen en toevallig op de verkeerde locatie in combinatie met dit tijdstip aanwezig waren,” aldus de politie. Wat deze toeristen ertoe bracht om in de nacht naar de molens te zoeken, is nog niet duidelijk geworden.

Verward
De politie laat maandag 28 maart 2022 desgevraagd weten dat de opgepakte Oud-Alblasser mogelijk verward is. Verder laat een woordvoerder weten dat de man is ‘ingesloten’, maar nog niet ‘verhoorde kon worden’.

Natte voetstappen in Oud-Alblas.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer