Tiplijn: 06-19541384

Fietsster raakt gewond na botsing met hoverboard in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een 68-jarige vrouw uit Alblasserdam is zaterdag 26 maart 2022 gewond geraakt bij een ongeval in Alblasserdam. De vrouw fietste over de Molensingel in Alblasserdam. Ter hoogte van de Gruttostraat reed op dat moment een 11-jarige jongen uit Frankrijk op een hoverboard. De jongen schoot van zijn vervoersmiddel. Het hoverboard schoot nog een stuk door en de 68-jarige fietsster kwam hiermee in botsing.

De vrouw viel en liep letsel aan haar arm op. Vermoedelijk bestaat het letsel uit een gebroken arm en schaafwonden. De Alblasserdamse is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar moeten foto’s uitsluitsel gaan geven over het ontstane letsel.

De 11-jarige jongen is ongedeerd gebleven. Wel zat de schrik er ook bij hem goed in. Voor de verdere afhandeling zijn de contactgegevens uitgewisseld.

Hoverboard wiki
Een hoverboard is een sinds 2015 bestaand, zelfbalancerend, door elektromotoren aangedreven eenpersoonstransportmiddel (als een Segway zonder stang). Het is een uit twee delen bestaande plank met een ingebouwde accu en met aan weerszijden wieltjes. Het apparaat heeft geen stuur; sturen gebeurt door het verplaatsen van gewicht en het met de voeten manipuleren van de plank. De maximumsnelheid kan variëren maar ligt meestal rond de 12 km/u.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer