Tiplijn: 06-19541384

Gestolen auto volledig in brand in Alblasserdam; 3 voertuigen beschadigd

1

ALBLASSERDAM – Een auto, geparkeerd in de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam, is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 maart 2022 volledig uitgebrand. Het voertuig staat volgens de politie als gestolen geregistreerd. Direct naast de brandende auto, stonden een bestelwagen en een personenauto.

De bestelwagen liep grote schade op en is, zoals het er nu naar uitziet, total loss geraakt. De eigenaar van de personenauto aan de ander zijde van de brandende auto zag rond 02.00 uur vanuit de Willem de Zwijgerlaan de vlammen, rende naar buiten en reed zijn voertuig achteruit.

Desondanks raakte ook deze auto beschadigd. Het rubber en plastic aan de bestuurderskant zijn gesmolten.

Hoe de brand precies is ontstaan, is nog niet bekend, maar brandstichting ligt voor de hand. Dit vermoeden wordt onderbouwd met een aantal opvallende zaken. Zo staat de auto als gestolen geregistreerd, stond bij aankomst van de brandweer de autodeur aan de bijrijderszijde al open, is de brand niet rondom het motorblok ontstaan en betrof het een brand waarbij de auto in zeer korte tijd in lichterlaaie stond. De forensische opsporing van de politie gaat daarom nader onderzoek doen.

Mensen die tips of camerabeelden uit de omgeving hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Met de juiste alarm systeem konden zulke situaties worden vermeden. Veel auto’s komen standaard al met startblokkering. Deze systeem kan al veel mee helpen om je auto te beveiligen. Als extra maatregel heb je ook de keuze aan tweevoudige blokkering.

Reageer