Tiplijn: 06-19541384

Kindermisbruikzaak in Alblasserdam; 69-jarige man opgepakt (update)

0

ALBLASSERDAM – In Alblasserdam is deze week een kindermisbruikzaak aan het licht gekomen. Een 69-jarige man uit de Nicolaas Beetsstraat in het Damdorp is opgepakt op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarige kinderen uit zijn omgeving. De politie wil nog weinig over de zaak kwijt. “In Alblasserdam is woensdag 23 februari 2022 een aanhouding geweest in een lopend onderzoek. Over de aard van dit onderzoek kunnen we op dit moment nog niets zeggen,” vertelt Esther Vonk van de politie-eenheid Rotterdam.

In de buurt wordt geschokt gereageerd op de aanhouding. De oudere man (leeftijd volgt later) ging met veel kinderen in de buurt om en bracht diverse kinderen regelmatig naar school. Ook paste hij wel eens op. Ouders vertrouwden de man, die bij veel mensen bekend stond als ‘opa’, gevolgd door zijn voornaam. Er zouden al ruim tien slachtoffers bekend zijn bij de politie. De politie wil hier nog geen uitsluitsel over geven.

De man kwam in beeld nadat er aangifte tegen hem was gedaan. Inmiddels is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de voorlopige hechtenis van de verdachte verlengd wordt met veertien dagen. Het onderzoek wordt voortgezet.

De aanhouding vond woensdag al plaats. Op verzoek is het nieuws pas vrijdag naar buiten gebracht, omdat er onder meer nog verhoren moesten plaatsvinden.

De politie laat in een persbericht weten: “Een zedenzaak is enorm ingrijpend en impactvol voor slachtoffers. Zedenrechercheurs hebben een specifieke opleiding gevolgd om slachtoffers en verdachten van dit soort misdrijven te verhoren. Zij zijn zich ook zeer bewust van de impact op slachtoffers. Uit privacyoverwegingen wordt er op dit moment geen verdere woordvoering gedaan. Ben je zelf slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag? Neem contact op met de politie  via 0900-8844. Of met Slachtofferhulp Nederland (0900-0102) en/of Centrum Seksueel Geweld (0800-0188).”

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer