Tiplijn: 06-19541384

Verdachte getaserd in Brandwijk na lange en wilde achtervolging

0

BRANDWIJK – Twee verdachten zijn woensdagochtend 23 februari 2022 aangehouden in Brandwijk na een lange en wilde achtervolging. Zij worden onder andere verdacht van poging tot doodslag en zijn mogelijk betrokken bij meerdere diefstallen.

Volgen
Een agent in vrije tijd ziet woensdagochtend 23 februari op de A27 ter hoogte van Utrecht dat een auto na het rammen van een andere weggebruiker niet stopt, maar er vandoor gaat. De agent twijfelt geen moment en besluit het voertuig met Frans kenteken te volgen. Op het moment dat de agent zich kenbaar maakt als politie gaat het voertuig er echter op hoge snelheid vandoor.

Politie geramd
Het verdachte voertuig wordt via een afrit en de provinciale wegen N216 en de N214 verder gevolgd. Meerdere politievoertuigen van de eenheid Midden-Nederland en later ook de eenheid Rotterdam voegen zich bij de achtervolging en proberen het voertuig tot stoppen te dwingen. De verdachten brengen daarbij politie en andere weggebruikers meermaals ernstig in gevaar door zwaar gereedschap uit het rijdend voertuig te gooien. Ook wordt een politievoertuig moedwillig geramd.

Taser
Het voertuig met twee inzittenden rijdt zich uiteindelijk in Brandwijk rond 07.00 uur klem. Een van de verdachten geeft zich daarbij direct over. De andere verdachte gaat er te voet vandoor en wordt met inzet van een stroomstootwapen gedwongen tot overgave.

Gestolen goederen
De verdachten, een 28-jarige en 23-jarige man beide zonder vaste woon- en of verblijfplaats, zitten momenteel vast voor verder verhoor. De mannen worden onder andere verdacht van roekeloos rijgedrag en poging tot doodslag. Ook bestaat het vermoeden dat de gedumpte gereedschappen bestaan uit eerder gestolen goederen.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van deze achtervolging. Mensen die het voertuig met Frans kenteken op de A27, de N216 of de N214 hebben zien rijden of andere tips die kunnen helpen bij het oplossen van het onderzoek, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer