Tiplijn: 06-19541384

Moord op Johan de Waal opnieuw in Opsporing Verzocht

1

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 22 februari 2022 is er onder meer aandacht voor de moord op Johan de Waal uit Hardinxveld-Giessendam. Na tien jaar is de zaak nog steeds niet opgelost, waardoor er nogmaals een dringende oproep wordt gedaan aan iedereen die informatie heeft over de zaak.

Misdrijf
Johan de Waal raakte op 9 januari 2012 vermist. Negen maanden later werd zijn lichaam gevonden in het Kanaal van Steenenhoek, vlak bij zijn huis. De 54-jarige De Waal was door een misdrijf om het leven gekomen. Kort na de vondst van het stoffelijk overschot hield de politie twee mannen aan.

Gouden tip
Later besloot het OM dat de mannen niet langer verdachten waren, waardoor de twee weer op vrije voeten belandden. Daarmee blijft de moord tot op de dag van vandaag onopgelost. In Opsporing Verzocht wordt daarom vanavond een oproep gedaan om informatie over deze zaak met de politie te delen. Deze informatie kan ervoor zorgen dat de nabestaanden van Johan de Waal tien jaar na dato een antwoord krijgen op de vraag wat hem is overkomen. Er is een bedrag van 15.000 euro beschikbaar voor de gouden tip in deze zaak.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 22 februari 2021, rond 20.30 uur op NPO1.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

 1. Dries Peters on

  Beste redactie.
  Tijdens de uitzending is er een vraag gesteld over de ketting en haak.
  Gezien mijn langdurige werkervaring [thans gepensioneerd]met Hijs- en sjorgereedschappen, en voormalig lid van de normalisatie werkgroep “Ketting en kettingwerk” en medeopsteller van de Europese norm over kettingen, ben ik in staat om de ketting te identificeren op basis van afmetingen en eventueel zichtbare merktekens. De kleur geel is een herkenningskleur van het fabrikaat Gunnebo, maar het wil niet zeggen dat Gunnebo de fabrikant is en de verf kan er ook later op zijn aangebracht. De haak, een zogenaamde inkorthaak of Grabhook,is van het fabrikaat Crosby, model 330 geschikt voor 1/2 inch ketting. De verf is niet kenmerkent voor Crosby.
  De conbinatie ketting + inkorthaak is niet geschikt voor hijsen maar uitsluitende bedoeld als sjorketting om lading vast te zetten.

  Het is echter GEEN unieke uitvoering.
  – De kettingen worden verkocht door o.a. alle leveranciers van kettingwerk en we praten misschien over een verkoophoeveelheid van enkele duizenden meters per jaar.
  – De inkorthaak wordt wereldwijd gebruikt en er zijn er DUIZENDEN in omloop.

  Er kan dus GEEN link worden gelegd naar de datum, plaats en handelaar die dit product in omloop heeft gebracht.

  Met vriendelijke groet.
  Dries Peters

Reageer