Tiplijn: 06-19541384

Brandweer op pad voor stormschades bij Blokweer en Mercon

0

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is woensdagavond 16 februari 2022 twee keer uitgerukt voor meldingen van stormschades in het dorp. Rond 20.15 uur werd er gemeld dat er platen rondvlogen bij het oude pand van Mercon langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam. De brandweer en de politie kwamen ter plaatse. Er is gezocht naar gevel -en dakplaten. Op het terrein werden wel schuivende platen waargenomen, maar die veroorzaakten geen gevaar voor de omgeving. De politie die opgeroepen was om de dijk af te zetten, kon met vervolg.

Iets later op de avond werd de brandweer opgeroepen voor een klapperende gevelplaat bij Sportcentrum Blokweer aan de Sportlaan in Alblasserdam. De gevelplaat was door de harde wind losgeraakt en dreigde op straat te vallen. Omdat dit gevaar met zich meebracht, kwam ook hier de brandweer ter plaatse. Met behulp van de hoogwerker van Papendrecht werd de klapperende gevelplaat losgemaakt en naar de grond gebracht. Daarmee was het gevaar geweken. De gevel wordt later weer gerepareerd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer