Tiplijn: 06-19541384

Brandweer uren bezig met flink gaslek in Arkel

0

ARKEL – De brandweer is vrijdagmiddag 11 februari 2022 zo’n drie uur bezig geweest met een gaslekkage in Arkel. Op de Dr. Dreeslaan werd rond het middaguur een gaslucht geroken. De brandweer werd ter plaatse gevraagd en direct werd duidelijk dat er sprake was van een flink gaslek. Bij graafwerkzaamheden was een hoofdleiding kapot gegaan. Het gas dat vrij kwam waaide richting een flatgebouw. Metingen van de brandweer wezen uit dat er een serieuze verhoogde concentratie gas in de buitenlucht aanwezig was.

De brandweer heeft hierom opgeschaald naar ‘middelhulpverlening’. Een tweede blusvoertuig van brandweer Gorinchem kwam ter plaatse. De omgeving is afgezet en de brandweer verrichte metingen en stond paraat om in te grijpen wanneer het mis zou gaan. Ontruiming van de flat bleek uiteindelijk niet nodig. Rond 15.00 uur was het lek gedicht en kon de brandweer retour.

Foto’s: brandweer Arkel.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer