Tiplijn: 06-19541384

Ongeluk met paard in Oud-Alblas; brandweer schiet te hulp

0

OUD-ALBLAS – Een paard is donderdagmiddag 13 januari 2022 in een baggerige sloot langs de Kooiwijk in Oud-Alblas terecht gekomen. Het dier schrok tijdens een wandeling van een passerend voertuig en kwam ongelukkig genoeg terecht in een slootje langs de weg. De ruiter die ernaast liep, bleef ongedeerd. Het paard zakte diep weg in de bagger en kon er niet meer op eigen kracht uit komen. De brandweer van Alblasserdam kwam ter plaatse voor hulp. Ook de brandweerlieden kregen het dier er niet uit en riepen de hulp in van hun Papendrechtse collega’s.

De brandweer van Papendrecht kwam met spoed ter plaatse met een zogenoemde paardenbroek. Met dit hulpmiddel kon het paard uiteindelijk op de kant worden gehesen.

Tijdens de reddingsactie was er ook een dierenarts ter plaatse, die het paard een aantal middelen toediende. Of het paard verwondingen heeft overgehouden aan het ongeval en de reddingsactie, is nog niet bekend.

Foto’s: Brandweer Papendrecht.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer