Tiplijn: 06-19541384

Politie neemt alarmpistool in beslag na melding in Nieuw-Lekkerland

0

NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft maandagavond 3 januari 2022 een alarmpistool in beslag genomen bij een woning aan de Zomertaling in Nieuw-Lekkerland. Agenten hadden een anonieme tip gekregen dat een man rond de jaarwisseling had geschoten met een vuurwapen. De politie nam geen risico en kwam uiteindelijk met vijf politievoertuigen ter plaatse, waaronder een hondengeleider, die tevens vuurwapenexpert is. Eenmaal binnen in de woning bleek het niet om een echt vuurwapen te gaan, maar om een alarmpistool. De wijkagent meldde eerder dat het een vuurwerkpistool betrof.

De politie heeft het pistool, in overleg met de eigenaar, in beslag genomen. Het ding zal, zoals het er nu naar uitziet, binnenkort worden vernietigd. Of het bezit ervan nog strafrechtelijke gevolgen heeft voor de Nieuw-Lekkerlander, was maandagavond nog niet bekend.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer