Tiplijn: 06-19541384

Brand op passagiersschip in Papendrecht; parkiet gered uit de rook

0

PAPENDRECHT – Op het passagiersschip Salvinia, dat aangemeerd ligt aan de Rosmolenweg in Papendrecht, is zaterdagavond 1 januari 2022 brand uitgebroken. De brand zou in de technische ruimte zijn ontstaan. Rond 18.15 uur werd de brand ontdekt. De sprinklerinstallatie op het passagiersschip werd geactiveerd waardoor de brand deels geblust werd. Brandweermensen wisten een parkiet van het schip te redden.

De brandweer heeft meerdere blusvoertuigen ingezet bij de bestrijding van de brand. Ook een blusboot, boot van Rijkswaterstaat en de KNRM kwamen ter plaatse. Zo’n anderhalf uur was de brandweer bezig om de brand te bestrijden. Hoewel de brand binnen een halfuur geblust was, moest er een nacontrole worden uitgevoerd en het schip worden geventileerd.

Bij het uitbreken van de brand waren geen passagiers op het schip aanwezig. Er zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.

Het cruiseschip wordt gebruikt voor riviercruises door Nederland en Duitsland. Onduidelijk is nog óf en hoe lang het schip door de brand uit de vaart zal zijn.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer