Tiplijn: 06-19541384

Demonstratie in Sliedrecht: fakkeloptocht voor de vrijheid

0

SLIEDRECHT – In Sliedrecht is woensdagavond 29 december een fakkeloptocht voor de vrijheid zonder problemen verlopen. Zo’n vijftig tot zestig mensen waren aanwezig bij de demonstratie, die om 19.00 uur startte bij het gemeentehuis aan het Doctor Langeveldplein in Sliedrecht. Bij de demonstratie waren agenten en handhavers aanwezig. De politie en handhavers hoefden uiteindelijk niet op te treden en de sfeer was gemoedelijk.

Via social media was opgeroepen om bij de demonstratie aan te sluiten. De demonstranten vroegen in een fakkeloptocht aandacht aan “het recht op vrijheid van meningsuiting, vrijheid van verplaatsing en vrijheid voor de burgers.” De demonstratie was vooraf aangemeld bij de gemeente. Een week eerder werd op hetzelfde tijdstip een demonstratie gehouden die niet was aangemeld.

Deze keer hadden de gemeente, politie en de organisator heldere afspraken gemaakt over het verloop van de optocht. Er werd tijdens de fakkeloptocht door de aanwezigen geen vuurwerk afgestoken.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer