Tiplijn: 06-19541384

Drugslabspecialisten politie doen onderzoek op bunkerstation in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – De politie, waterpolitie en medewerkers van het LFO hebben dinsdag een onderzoek gedaan op een bunkerschip in Zwijndrecht. Het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) is het team binnen de politie dat gespecialiseerd is in het ontmantelen van drugslabs. Bij de politie waren aanwijzingen dat op het bunkerschip, dat aangemeerd ligt langs de Zwijndrechtse Maasboulevard, mogelijke illegale activiteiten zouden plaatsvinden.

Ook een politieboot was aanwezig bij het onderzoek op het bunkerschip. Het slot van een deur op het schip werd door een specialist geopend waarna een doorzoeking werd gedaan. Bij het onderzoek op het bunkerstation dinsdagmiddag 28 december werd echter niets verdachts aangetroffen, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Het LFO komt meestal in actie op plekken waar een drugslab is ontdekt en ontmanteld wordt. Ook komt het LFO in actie bij zogeheten CBRN-e incidenten. Dat zijn incidenten waarbij Chemische, Biologische, Radiologische of Nucleaire stoffen betrokken zijn. De E staat voor explosieve stoffen. Medewerkers van het LFO zijn getraind om op het allerhoogste veiligheidsniveau met deze incidenten om te gaan.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer