Tiplijn: 06-19541384

Trekpontje met vier personen en hond kantelt in Heukelum

0
HEUKELUM – Op de Linge bij Heukelum is zondagmiddag 26 december een trekpontje met daarop vier personen en een hond gekanteld.
Het incident gebeurde omstreeks 14:50 uur op de Linge ter hoogte van de kruising Dwarsweg/Appeldijk. De hulpdiensten schaalden groot op. Naast een drietal ambulances, de brandweer en de politie kwam ook een traumahelikopter uit Rotterdam ter plaatse. Een politiehelikopter vloog ook een paar rondjes boven het incident. De vier personen en de hond die op het omgeslagen pontje zaten konden met hulp van de brandweer naar de kant komen. Twee omstanders sprongen voor een reddingspoging ook het water in.
De brandweer kreeg er nadat zij de slachtoffers naar de kant hadden gehaald nog een uitdagende klus bij. Aan het begin van het incident reed de brandweer van Asperen zich vast in het gras. Een reddingspoging met een hulpverleningsvoertuig van de collega’s uit Geldermalsen mislukte omdat ook deze zich vast reed. Uiteindelijk moest er een vrachtwagen van een bedrijf uit de buurt aan te pas komen om beide voertuigen los te trekken.
Twee van de zes slachtoffers zijn uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vier anderen mochten, nadat ze waren opgewarmd, naar huis. Hoe het pontje om kon slaan is niet bekend.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer