Tiplijn: 06-19541384

Bigbag met afval en Dixi in brand gestoken bij flat in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – Een bigbag met piepschuimafval is zaterdagavond 18 december in brand gestoken aan de Havikstraat in Sliedrecht. De bigbag stond tegen een aantal zeecontainers die daar staan vanwege renovatiewerkzaamheden aan het flatgebouw. De brand werd even voor 20.30 uur gesticht. Omdat de brand tegen de zeecontainers en onder het flatgebouw woedde, ging de brandweer met zwaailicht en sirene ter plaatse.

De bigbag was bij aankomst van de brandweer nagenoeg uitgebrand. Brandweermensen hebben de brand geblust. De piepschuimresten zijn aan de kant geveegd. De bouwlocatie wordt met camera’s beveiligd. Vermoedelijk zullen de dader(s) van de brandstichting op beeld staan.

Ruim een uur later bleek opnieuw een poging brandstichting te zijn gedaan. In een mobiel toilet was vuurwerk gegooid. Weer kwam de brandweer ter plaatse en wist de brand snel te blussen. De schade aan de Dixi-toilet lijkt mee te vallen. Ook de bouwcamera op het terrein bleek met vuurwerk te zijn gesloopt. De aannemer is door de brandweer in kennis gesteld.

Foto’s: Ruben van der Sterren, Gerco de Haas en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer