Tiplijn: 06-19541384

Traumahelikopter ingezet bij ongeval op fietspad in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een 58-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is dinsdagmiddag 14 december 2021 gewond geraakt bij een ongeval op het fietspad bij de Middelkade in Alblasserdam. Behalve de ambulancedienst en de politie kwam ook een Mobiel Medisch Team met een traumahelikopter ter plaatse voor hulp.

Uit balans
Rondom de brug en het sluisje bij de Middelkade vinden momenteel werkzaamheden plaats. De 58-jarige fietser was hiervoor afgestapt en wilde na de brug weer verder fietsen. Ter hoogte van een afzethek passeerde de man een voetganger. De twee raakten elkaar met de armen, waarna de fietser uit balans raakte en ten val kwam. Hij viel onder meer op zijn schouder en hoofd.

Draagzak
Omdat de man verminderd tot niet aanspreekbaar was, werd ook de traumahelikopter opgeroepen. Na de eerste zorg ter plaatse, moest de vijftiger naar de ambulance vervoerd worden. Vanwege de werkzaamheden rondom de brug werd besloten om dit met een draagzak, in plaats van brancard te doen. De hulpverleners tilden met elkaar de man op met behulp van de draagzak, droegen hem over de brug heen en brachten hem zo bij de ambulance.

De fietser is daarna per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Omdat de man intussen aanspreekbaar was, was begeleiding van een MMT-arts niet nodig.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer