Tiplijn: 06-19541384

Branden in H-I-Ambacht houden brandweer hele nacht bezig; verdachte (27) opgepakt voor brandstichting

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In de nacht van woensdag 8 december op donderdag 9 december 2021 is de brandweer in Hendrik-Ido-Ambacht de hele nacht in touw geweest met verschillende branden. De politie heeft een 27-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op verdenking van brandstichting.

Even voor 01.00 uur werd een eerste containerbrand gemeld bij het winkelcentrum De Schoof. De brandweermensen blusten de brand. Even na 03.00 uur werden de brandweervrijwilligers opnieuw opgeroepen. Op de Hoogtstraat in Hendrik-Ido-Ambacht bleek een bouwcontainer in brand gestoken. Flinke vlammen sloegen uit de container maar de brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning, waar de container naast stond.

Een halfuur later werd er weer brand gemeld, dit keer op de Paulusweg. In een brandgang bleek een brand te woeden tegen een schuur en schutting. De politie deed een eerste bluspoging en de brandweer, die met spoed ter plaatse kwam, bluste de brand verder.

Enkele minuten later werd opnieuw een containerbrand gemeld bij winkelcentrum De Schoof. Een extra opgetrommelde groep brandweermensen ging daar met een tweede blusvoertuig ter plaatse om de brand te blussen. Een halfuur later ontdekte de politie nog een brand in of bij een schuur aan de Willem de Zwijgerstraat. Mogelijk dat deze brand al even woedde.

Bij de tweede containerbrand bij winkelcentrum De Schoof hebben agenten een 27-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. De man is naar het politiebureau gebracht. Hij wordt verhoord. De politie laat weten dat het onderzoek volop bezig is. Forensisch onderzoek en een buurtonderzoek worden gedaan om meer duidelijkheid te krijgen over de eventuele rol van de verdachte.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer