Tiplijn: 06-19541384

Zes mannen uit Gorinchem aangehouden in drugsonderzoek; woningen gesloten

0

GORINCHEM – De politie heeft woensdagochtend 1 december zes mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie kwam hen op het spoor na zorgvuldig onderzoek. De woningen van de verdachten werden doorzocht en diverse spullen werden in beslag genomen.

Woningen gesloten
Burgemeester Melissant van Gorinchem heeft drie woningen waar handelshoeveelheden drugs en grote sommen aan contant geld werden aangetroffen gesloten op grond van de Opiumwet. Het betreft woningen aan de Van Zomerenlaan, Gravin van Megenstraat en de Snijderstraat.

Onderzoek
De politie deed al enige tijd onderzoek naar een paar mannen die zouden handelen in verdovende middelen. Naarmate de politie de mannen langer in de gaten hield, kreeg zij nog een aantal andere verdachten in beeld die ook bij de handel betrokken zouden zijn. Afgelopen woensdag was er voldoende bewijs verzameld om de mannen van hun bed te lichten en aan te houden. Het gaat om zes mannen uit Gorinchem in de leeftijd van 20, 21, 25, 26 en 46 jaar. Vijf van hen werden in hun woning in Gorinchem aangehouden; de 25-jarige man werd in een woning in Leidschendam gearresteerd.

Horloges en merkkleding
In de woningen werden onder andere verdovende middelen, grote bedragen contant geld, horloges en merkkleding aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen voor vervolgonderzoek. De woningen waarin drugs werden aangetroffen, zijn gesloten door de burgemeester. Het gaat om drie woningen in Gorinchem. In totaal zijn ruim een kilo drugs in beslaggenomen.

Aanpak drugscriminaliteit
De handel in verdovende middelen heeft altijd een negatieve invloed op de omgeving. Denk aan drugsafval op straat, het ronselen van jongeren uit de buurt voor drugshandel en de invloed van drugscriminelen in een wijk. Daarom werkt de politie nauw samen met alle gemeentes, zo ook in Gorinchem, om te werken aan een veilige stad.

Burgemeester Melissant: “Samen met politie, Openbaar Ministerie (OM), onze partners en inwoners zetten we ons in voor een Gorinchem waar het veilig is om te wonen en te werken. Drugscriminaliteit past hier absoluut niet bij. De aanpak hiervan is een van mijn prioriteiten. Met het sluiten van de drie woningen maken we een einde aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. En aan de eventueel veroorzaakte overlast voor de directe omgeving.”

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer