Tiplijn: 06-19541384

Grote brand verwoest woonboerderij aan de Pruimendijk

0

RIDDERKERK – Een grote brand heeft in de nacht van zondag op maandag 29 november een woonboerderij verwoest aan de Pruimendijk in Ridderkerk. Voor het bestrijden van de brand, die rond 01.45 uur uitbrak, werden onder andere brandweerlieden uit Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht ingezet.

De brand zou zijn ontstaan bij de meterkast. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand in de ombouwde woonboerderij al flink uitgebreid. Er werd opgeschaald naar de classificatie ‘grote brand’ en veel blusvoertuigen werden opgeroepen, waaronder de posten uit de regio Zuid-Holland Zuid.

Een slachtoffer dat rook had ingeademd is door ambulancepersoneel nagekeken en voor verdere controle naar het ziekenhuis gebracht. Na zo’n tweeënhalf uur blussen kon de brandweer het sein ‘brandmeester’ geven. De drie adressen in de woonboerderij hebben aanzienlijke schade, zo laat de brandweer weten.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer