Tiplijn: 06-19541384

Deel Alblasserwaard zonder water door lek in Hardinxveld

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het westelijk deel van de Alblasserwaard heeft zaterdagochtend 20 november 2021 last van een verminderde waterdruk of heeft helemaal geen water. In Nieuw-Lekkerland en Streefkerk kwam bij veel huishoudens geen water uit de kraan. In de dorpen Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Sliedrecht werd een verminderde waterdruk opgemerkt.

Waterbedrijf Oasen ging op onderzoek uit en lokaliseerde een lek in een waterleiding aan de Zwijnskade in Hardinxveld-Giessendam. Het water stroomde daar de waterleiding uit, een sloot naast een weiland in. Monteurs van Oasen hebben de waterleiding langzaam dichtgedraaid. Daarna stroomde het water via andere waterleidingen richting de dorpen in de Alblasserwaard en nam de waterdruk toe.

Het lek zelf zal nog gedicht moeten worden. De problemen zijn door het afsluiten van de waterleiding grotendeels verholpen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer