Tiplijn: 06-19541384

Automobiliste glijdt weg op dijk in Alblasserdam en botst tegen lantaarnpaal

0

ALBLASSERDAM – Een 21-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is zaterdagochtend 13 november 2021 met haar auto uit de bocht gevlogen op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De bestuurster gleed weg in de inmiddels beruchte bocht ter hoogte van het Lammetjeswiel. De auto kwam op de andere weghelft en botste daarna tegen een lantaarnpaal. Een onderdeel van de lantaarnpaal vloog over het dak en kwam in een achtertuin terecht.

De bestuurster raakte door de botsing lichtgewond en is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de gecrashte auto meegenomen.

In de afgelopen jaren vonden in de bewuste bocht al vele ongevallen plaats. In 2009 botste een vrachtwagen met bagger tegen dezelfde woning. De woning van mevrouw Van der Koogh – Duurentijdt raakte toen zwaar beschadigd. Volgens buurtbewoners gaat het intussen al om tientallen ongevallen in zo’n tien jaar tijd. In 2019 en in 2020 kwamen diverse auto’s onderaan de dijk tot stilstand. Ook botste een aantal auto’s tegen muren en muurtjes. De meeste ongevallen vonden plaats in de herfst en winter.

De buurtbewoners maken zich zorgen om de situatie. “Je moet er niet aan denken dat er een keer wat gebeurt, als er net een kindje over de stoep loopt of er iemand voorbij fietst. Wij hopen dat de gemeente dit probleem toch nog eens serieus wil bekijken en maatregelen wil nemen. Vervang desnoods het hele straatwerk,” vertelt één van de buurtbewoonsters. Een ander vertelt: “Vaak wordt er gewezen naar het gedrag van de weggebruiker, maar dat kun je niet blijven volhouden. Er wordt zeker ook te hard gereden, maar ze vliegen wel hier uit de bocht en niet in alle andere bochten.”

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer