Tiplijn: 06-19541384

Brommer vliegt in brand in schuur Kedichem; brandweer maakt grote brand

0

KEDICHEM – De brandweer van Arkel is vrijdag ingezet bij een brand in een schuur in Kedichem. Een brommer vloog rond 15.10 uur in brand toen deze gestart werd in de schuur aan de Lingedijk. De Arkelse brandweer werd opgeroepen en ging met spoed ter plaatse. In de tussentijd deden de bewoners een bluspoging met een poederblusser.

De brand sloeg over en breidde zich verder uit in de schuur. Vanwege het feit dat de schuur tegen het woonhuis aan stond en de complexiteit van het pand, werd er opgeschaald. De brandweer maakte ‘grote brand’. Ook brandweermensen uit Leerdam en Asperen werden ingezet bij de brandbestrijding.

Een waterwagen van brandweer Schoonrewoerd voorzag de blusvoertuigen van water. Ook uit een nabijgelegen waterplas werd water gepompt. Overslag naar het woongedeelte kon door de brandweer worden voorkomen.

De bewoners hebben bij de bluspoging rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel nagekeken. De schade in de schuur is aanzienlijk. Stichting Salvage staat de bewoners namens de gezamenlijke verzekeraars bij in de schadeafhandeling.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer