Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten houden grote multidisciplinaire oefening in Giessenburg

0

GIESSENBURG – Aan de Bovenkerkseweg in Giessenburg heeft maandagavond 18 oktober 2021 een grote multidisciplinaire oefening plaatsgevonden. Politie, brandweer en de ambulancedienst namen deel aan de oefening. Het scenario was een zeer grote brand in een oude boerderij met rietenkap. Op de bovenverdieping van de woning werd een drugslab aangetroffen en op de begane grond was een feestje gaande.

Door het uitbreken van de brand kwamen 30 feestende jongeren op de begane grond in de problemen. Brandweerlieden moesten meerdere personen uit het pand redden. De ambulancedienst nam vervolgens de zorg over de fictieve slachtoffers over. Ook de coördinatie rondom een groot incident werd beoefend. Verschillende officieren gingen in de vergader unit (CoPI) in overleg. Er moest rekening worden gehouden met onder andere de rookrichting, de gevolgen daarvan en het openen van een (fictief) publieksinformatienummer. Ook de krappe weg en het goed opstellen van de hulpverleningsvoertuigen was een uitdaging.

De hulpdiensten kijken terug op een geslaagde oefening. De Bovenkerkseweg was vanwege de oefening afgesloten van 20.00 tot 23.00 uur.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer