Tiplijn: 06-19541384

Achtertuinen in as door verwoestende brand in Hendrik-Ido-Ambacht

1

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een verwoestende brand heeft in de nacht van zondag 26 september de achtertuinen van woningen aan de Margrietstraat in Hendrik-Ido-Ambacht in as gelegd. De brand brak rond 2.30 uur uit. Bij aankomst van de brandweer bleek het vuur vlug om zich heen te slaan. Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’ en flink wat brandweermensen werden ingezet om de brand in de achtertuinen te blussen.

Vanaf verschillende kanten werd geblust en na zo’n drie kwartier was de brand onder controle. Een schuurtje en beplanting in zeker drie achtertuinen werden door de brand verwoest. Overslag van het vuur naar de woningen kon worden voorkomen. Er vielen geen gewonden.

Nadat de brand volledig onder controle was, heeft de brandweer het het incident overgedragen aan woningbouwvereniging Rhiant. Stichting Salvage is namens de gezamenlijke verzekeraars ter plaatse gekomen voor de schadeafhandeling.

Foto’s: Gerard van Helden en Eline Moerkerken.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Is er meer bekend over de oorzaak van de brand? 45 minuten eerder was er een containerbrand in de Tesselschadestraat, dat is op een steenworp afstand van de Margrietstraat… something smells fishy!!!

Reageer