Tiplijn: 06-19541384

Vrachtwagen vliegt in brand bij zwaar ongeval op A15 bij Gorinchem (update)

0

GORINCHEM – Bij een zwaar ongeval met twee vrachtwagens op de A15 bij Gorinchem is een vrachtwagen in brand gevlogen. Het ongeval gebeurde iets na 10.00 uur op de rijbaan richting Rotterdam. Een van de vrachtwagens zou achterop de andere vrachtwagen zijn geklapt, die vermoedelijk stilstond op de vluchtstrook. Er vielen geen ernstig gewonden.

Geblust
De brandweer heeft de vrachtwagenbrand geblust. De betrokken vrachtwagens vervoerden geen gevaarlijke stoffen. Hulpverleners hebben één van de vrachtwagenchauffeurs nagekeken. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Afgesloten
De snelweg ligt bezaaid met brokstukken. De A15 is bij Gorinchem in de richting van Rotterdam vanwege het ongeval volledig dicht. Verkeersongevallenspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Omleiding
Vanwege het onderzoek en de bergingswerkzaamheden zal de snelweg nog enkele uren afgesloten zijn. Rijkswaterstaat hoopt de weg rond 17.00 uur weer helemaal vrij te kunnen geven. Er is een omleidingsroute ingesteld vanaf knooppunt Deil over de A2, A59 en A27 naar knooppunt Gorinchem.

Foto’s: Max Liet.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer