Tiplijn: 06-19541384

Zes internetoplichters opgepakt in Gorinchem en Giessenburg

0

GORINCHEM – Zes internetoplichters zijn op dinsdag 7 september in Gorinchem en Giessenburg door de politie opgepakt. Meerdere gedupeerden kochten een product of dienst online, betaalden hiervoor, maar ontvingen het nooit. Hierop startte de politie een onderzoek met de aanhoudingen tot resultaat.

In beeld
Vanuit het landelijk meldpunt internetoplichting (LMIO) kreeg de politie-eenheid Rotterdam kortgeleden de verdachten in beeld. Dinsdag 7 september zijn deze verdachten in de leeftijd van 19 tot 41 jaar, woonachtig in Gorinchem en Giessenburg, aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Reclassering
Daarnaast voerden de verdachten ook direct gesprekken met Humanitas en de reclassering. Het doel hiervan is om de verdachten op financieel en administratief gebied te begeleiden en criminele activiteiten in de toekomst te voorkomen. Op basis van het verhoor door de politie en de gesprekken met Humanitas en de reclassering oordeelde het Openbaar Ministerie over passende straffen.

Werkstraffen
De verdachten hebben werkstraffen en boetes opgelegd gekregen. Daarnaast zijn ze verplicht om het geld dat zij hebben buitgemaakt bij de slachtoffers, terug te betalen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer