Tiplijn: 06-19541384

Bestelbus met kokende motor langs snelweg bij Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De brandweer is zaterdagmiddag 11 september 2021 met spoed uitgerukt voor een melding van een voertuigbrand bij het Shell tankstation langs de A15 bij Alblasserdam. Eenmaal ter plaatse bleek dat de bestelbus een kokende motor had. Van brand was geen sprake. Er hoefde niet geblust te worden.

De inzittenden van de bestelbus waren op weg naar huis toen bij Alblasserdam de motor van de bus op hol leek te slaan. Wat de bestuurder ook probeerde, de motor stopte niet met draaien. De man wist met zijn bestelbus de afrit van de A15 bij Alblasserdam te nemen en de bus bij het tankstation stil te zetten. Aangezien de temperatuur van de motor hoog opliep en er rook onder de motorkap vandaan kwam, belde hij de brandweer.

Die heeft ter plaatse geconstateerd dat de situatie veilig was. Omdat de auto vloeistof had gelekt zijn er absorberende korrels gestrooid. De Papendrechtse brandweer kon daarna weer met vervolg. Een vriend van de eigenaar zal het busje later die middag ophalen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer