Tiplijn: 06-19541384

Politie geeft beelden vrij van geweldsincidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Ambacht

0

ALBLASSERDAM/ZWIJNDRECHT – De politie heeft dinsdagavond 7 september 2021 beelden vrijgegeven van de geweldsincidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht die volgden na de ‘vergisontvoering’. De beelden waren te zien bij het tv-programma Opsporing Verzocht.

De politie heeft bewakingsbeelden openbaar gemaakt van een reeks geweldsincidenten in Zuid-Holland. Een mogelijk scenario is dat de incidenten gerelateerd zijn aan een onderschept cocaïnetransport eerder deze zomer.

Begin augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp voor zes dagen ontvoerd en mishandeld. Deze ‘vergisontvoering’ bleek later slechts het begin van een reeks incidenten. De politie neemt deze zaak hoog op, omdat ook mensen gevaar lopen die niets met het conflict te maken hebben.

Zwijndrecht
In de vroege ochtend van zaterdag 14 augustus werd rond 3.30 uur een gestolen Renault Megane in brand gestoken aan de Kreekweg in Zwijndrecht. De politie ontvangt graag informatie over de brandstichters of de witte auto waarin zij die ochtend reden, vermoedelijk een Renault Clio.

Hendrik Ido Ambacht
Op zaterdag 28 augustus werd rond 03.10 uur een huis aan de Tromplaan in Hendrik-Ido-Ambacht beschoten. De politie heeft beelden van een verdachte.

Alblasserdam
In Alblasserdam was het in het laatste weekend van augustus zelfs drie keer mis. Zo werd aan de Boezem rond 1.30 uur ’s nachts een explosief achtergelaten en tot ontploffing gebracht. Aan de Merelstraat werd kort daarna ook een explosief ontdekt.

Een dag later werd in Alblasserdam iets voor 03.30 uur brand gesticht bij een pand aan de Edisonweg.

Twee verdachten aangehouden
De politie heeft een 43-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij meerdere bedreigingen. Ook een 24-jarige Amsterdammer is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de explosie op De Boezem en het plaatsen van het explosief aan de Merelstraat, beide in Alblasserdam.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer