Tiplijn: 06-19541384

Opnieuw conflict rondom moskee in Alblasserdam; agenten met zware vesten paraat

0

ALBLASSERDAM – In de Anjerstraat in Alblasserdam zijn zaterdagavond 4 september 2021 de gemoederen opnieuw hoog opgelopen tussen een buurtbewoner en moskeebezoekers. Volgens de buurtbewoners is er in de buurt tot midden in de nacht veel (geluids)overlast.

In de buurt was daar, met name met de bewoners vanuit het nieuwe appartementencomplex, enige wrijving over. Na de invoering van de gebedsoproep op vrijdag en een niet opgeloste discussie, zijn de spanningen verder toegenomen en is de figuurlijke emmer aan het overlopen.

Zaterdagavond zei een buurtbewoner dat hij binnenkort met zijn buks op de aanwezigen gaat schieten.

De politie kwam met diverse voertuigen ter plaatse. Er werden bemiddelingsgesprekken gevoerd. Even verderop, nabij de supermarkt, stonden eenheden met kogelwerende vesten paraat voor het geval het uit de hand zou gaan lopen. Zo ver kwam het niet. Er werden geen mensen aangehouden en er zijn vooralsnog geen aangiftes gedaan.  Wel is vanuit moskeebezoekers aangekondigd dat er overwogen wordt aangifte te doen van bedreiging, belediging en discriminatie.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer