Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten rukken uit voor druppellekkage op rangeerterrein Kijfhoek

0

ZWIJNDRECHT – De hulpdiensten zijn vrijdagochtend 3 september uitgerukt naar rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht. Daar zou bij een wagon een druppellekkage zijn ontstaan. Er zou bij de lekkage mogelijk ethyleenoxide vrijkomen. De bedrijfsbrandweer van Kijkhoek is in gaspakken op onderzoek uitgegaan. verschillende brandweerwagens, incidentenbestrijders van ProRail en de ambulancedienst stonden paraat.

Condens
De gaspakdragers konden uiteindelijk geen daadwerkelijke lekkage constateren, meldt een woordvoerder van de brandweer. Waarschijnlijk is er sprake geweest van condensvorming. Er is vrij snel weer afgeschaald, waarna de ambulance en brandweer met vervolg zijn gegaan.

Ethyleenoxide
Etheenoxide, doorgaans ethyleenoxide genoemd, is een ontvlambaar gas en vormt met lucht explosieve mengsels. De stof reageert hevig met vele stoffen. De damp van etheenoxide is irriterend voor de ogen, huid en luchtwegen. Een waterige oplossing van de stof kan blaren op de huid veroorzaken. Deze stof is bij langdurige blootstelling en bij hoge concentraties gevaarlijk voor de gezondheid.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer