Tiplijn: 06-19541384

Bedrijf op industrieterrein in Alblasserdam in brand gestoken

0

ALBLASSERDAM – Het bedrijf Smeets Ferry aan de Edisonweg in Alblasserdam is in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 augustus 2021 in brand gestoken. De brandweer schaalde al snel op naar ‘middelbrand’. Er bleek brand te zijn op de begane grond. De rook trok door het hele gebouw en kwam ook terecht in het naastgelegen pand van Teamasters.

Bij aankomst van de brandweer waren er ruiten in het pand vernield en er werd aan de rechtervoorkant verdacht materiaal aangetroffen. Het ging daarbij mogelijk om een stuk stof en een benzineachtige substantie. De brandweer had de brand relatief snel onder controle en heeft daarna de beide gebouwen geventileerd.

Geen link
Het bedrijf Smeets Ferry Smeets is een vervoerder gespecialiseerd in transporten tussen Duitsland, België, Nederland, Luxemburg en Engeland. Het hoofdkantoor staat in Alblasserdam. De hulpdiensten hebben, vanwege alle spanningen rondom de vergisontvoeringszaak, direct uitgezocht of er mogelijk een link is tussen de brandstichting en die zaak. Voor zover in de nacht bekend, gaat het echter om twee verschillende zaken.

Inmiddels is de politie er niet meer zo zeker van dat er geen verband is met de andere incidenten in Alblasserdam. Daarom wordt er nu alsnog onderzocht of er mogelijk een link is tussen de vergisontvoeringszaak, de ontploffing aan De Boezem en deze brandstichting.

Onderzoek
De hulpdiensten gaan uit van brandstichting. De politie gaat onderzoek doen en kan daarbij alle tips gebruiken. Wie meer weet over de brandstichting, kan daarom contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844. Ook zal worden gekeken of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn van de camera’s van de ondernemersvereniging.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer