Tiplijn: 06-19541384

Boetes in Alblasserdam; politiecontrole verloopt opnieuw anders dan gepland

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft deze week weer verkeerscontroles gehouden in Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Het was de tweede themacontrole, waarbij ditmaal de focus lag op karren, caravans en scooter. In Alblasserdam ging de controle, net als de eerste keer, weer anders dan vooraf was gedacht. Daar waar bij de eerste controle de snelheidslaser ermee stopte, vond er nu een aanrijding plaats tussen een vluchtende scooterrijder en een motoragent.

De controle in Alblasserdam vond ditmaal plaats op het Zuiderstek. De controle startte direct met een achtervolging, die eindigde in een crash. In de tijd die volgde, waren er op de controleplaats minder agenten aanwezig. Er werden twee scooterrijders gecontroleerd. Dit leverde in het totaal drie boetes op. De ene scooter was niet verzekerd en had geen spiegel. De andere scooterrijder reed door onderaan de Brug over de Noord door het rode verkeerslicht terwijl er een motoragent achter hem stond.

In Papendrecht werd op de Andoornlaan een controle gehouden ter hoogte van PKC. Er werden vier scooterrijders, twee caravans en vier aanhangers gecontroleerd. Dit leverde vijf boetes op. Eén boete voor een gladde band, één voor het ontbreken van een spiegel, één voor het onjuist gebruik van de gordel bij een kind, één voor defecte aanhangerverlichting en één voor geen zijzicht in de auto door lading.

Ook in de komende maanden zullen themacontroles plaatsvinden. Het volgende thema wordt waarschijnlijk ‘rood licht’, waarbij bij de verkeerslichten gekeken wordt wie het rode licht negeert.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer