Tiplijn: 06-19541384

Hardinxvelder (38) verdacht van belastingfraude; FIOD doorzoekt panden

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft recent doorzoekingen verricht in een woning en een kantoorpand in Hardinxveld-Giessendam. Een 38-jarige man wordt verdacht van fraude met omzet- en inkomstenbelasting. Hij is niet aangehouden. Wel is fysieke en digitale administratie in beslaggenomen.

De verdachte heeft een eigen administratiekantoor en heeft vermoedelijk van 2015 tot 2020 opzettelijk onjuiste en onvolledige aangiften omzet- en inkomstenbelasting gedaan. De man heeft zijn omzet tegen nultarief opgegeven, terwijl hij waarschijnlijk werkzaamheden heeft verricht die belast zijn met 21%. Mogelijk heeft de Hardinxvelder bovendien meer omzet ontvangen dan aangegeven bij de Belastingdienst. De man heeft zich verrijkt met belastinggeld en de staatskas is vermoedelijk 150.000 euro misgelopen.

De opsporingsdienst van de Nederlandse ​Belastingdienst heeft de zaak nog in onderzoek.

Foto: archief.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer