Tiplijn: 06-19541384

Gestolen auto crasht in Zwijndrecht na achtervolging; vluchtende mannen gepakt dankzij burgers

0

ZWIJNDRECHT – Een gestolen auto is zaterdagavond 12 juni 2021 gecrasht op de Plantageweg in Zwijndrecht na een politieachtervolging. De twee inzittenden zijn uiteindelijk aangehouden; mede dankzij de inzet van burgers. Een politiewoordvoerster vertelt: “De auto was eerder al gestolen en is vermoedelijk gebruikt bij meerdere strafbare feiten. Twee omstanders zagen de crash gebeuren en hebben de eerste verdachte aangehouden. De tweede verdachte kon later aangehouden worden. We hebben echt goede hulp gehad van mensen die met ons meedachten en reageerden op de burgernetmelding.”

Behalve de twee mannelijke inzittenden van de auto is er ook nog een vrouw aangehouden. Zij zat niet in de gecrashte wagen, maar wordt wel verdacht van medeplichtigheid.

Bij de melding droeg de politie de zware, kogelwerende vesten. Vanuit de lucht werd meegekeken vanuit de politiehelikopter. De helikopter is geland bij de Officiersvliet in Zwijndrecht en is inmiddels weer vertrokken.

Update:
De auto werd rond 17.30 uur door het camerasysteem boven de A16 herkend en gaf een signaal door aan de politie. Toen de bestuurder de agenten in de gaten kreeg, stopte hij niet maar ging er vandoor. De achtervolging ging door tot Zwijndrecht, waar de auto rond 17.45 uur crashte op een rotonde. De twee inzittenden raakten daarbij niet gewond en probeerden te voet te vluchten. Twee assertieve omstanders zagen het echter gebeuren en wisten direct een van hen, een 19-jarige Rotterdammer, te overmeesteren.

Naar de tweede verdachte werd een zoektocht opgezet, waarbij ook de helikopter en agenten van de Landelijke Eenheid betrokken bleven. Er werd een Burgernetbericht uitgestuurd, waar veel reacties op kwamen. Dankzij deze meldingen van getuigen en het onderzoek van de agenten kon de tweede verdachte, een Rotterdammer van 15, rond 18.45 uur worden gelokaliseerd en aangehouden bij het winkelcentrum. De 42-jarige vrouw met wie hij op dat moment in gezelschap was is aangehouden op basis van medeplichtigheid. Haar rol wordt onderzocht.

De omstanders die de eerste aanhouding verrichtten worden in het zonnetje gezet.

Foto’s: Gerard van Helden en Eline Moerkerken.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer